fbpx
ransomeware

Què fem quan hem patit un atac de ransomware?

Si el Ransomeware és antic o dèbil existeixen eines per consultar si és desxifrable.

Com ja saben, el Ransomware és un codi maliciós que xifra les dades dels usuaris o organitzacions on aconsegueix instal·lar-se. Un cop fet això, els cibercriminals poden demanar-nos diners a canvi de recuperar aquestes dades o a canvi de no publicar aquesta informació. Els atacs de Ransomware segueixen generant pèrdues milionàries arreu del món i s’estima que seguiran creixent l’any vinent.


Davant d’aquesta situació, les empreses han de procurar implementar les mesures de seguretat adients. Realitzar les còpies de seguretat, aplicar sistemes de seguretat als dispositius i a la xarxa, filtrar el correu, ja que més del 90% de malware arriba a través de correus, etc. La millor solució sempre és la prevenció. Però, què podem fer un cop ens ha entrat? Com podem actuar enfront d’un problema on desconeixem la solució?

  • Primerament, es recomana no pagar mai aquest rescat per les dades. No ens assegura recuperar-les i estaríem finançant el cibercrim.
  • S’ha d’avisar a les autoritats pertinents per deixar constància del delicte.
  • Si el Ransomware és antic, tenim una sèrie d’eines de fabricants en ciberseguretat que ens permeten desxifrar les dades o almenys una part. Podem consultar si el nostre ransomware és desxifrable.

Us deixem aquí els links d’eines gratuïtes de la mà de fabricants com Kaspersky, bitdefender i AVG, entre altres. Recomanem consultar a un expert abans d’utilitzar-les.

Amb sort, el vostre Ransomware és desxifrable.

També et podria agradar:

BitmapCreated with Sketch.

Apunta't la nostra newsletter

Rebràs les noves entrades al blog, recomanacions de ciberseguretat i les nostres ofertes exclusives.