fbpx

LE_CERT, nascut per donar un pas més per la teva protecció

La creixent escalada de ciberatacs en l’àmbit mundial ha obligat les organitzacions a adaptar-se a les noves tecnologies des d’un enfocament cibersegur. I és que la ciberseguretat està cada cop més en boca de tots.

Avui dia, sabem que les amenaces cibernètiques poden acabar amb el nostre ritme de vida i els nostres projectes. Per mantenir la seguretat i privacitat del nostre món digital, existeixen els CSIRT.

Que és un CSIRT?

Un CSIRT (Computer Security Incident Response Team) o un CERT (Computer Emergency Response Team), és un equip d’experts en la seguretat de les tecnologies de la informació que recopilen informació sobre incidents de ciberseguretat, l’analitzen i responen als incidents per tal de mitigar-los. També col·laboren amb les víctimes, altres institucions i altres CSIRT per fer d’internet, un espai molt més segur.

LE-CERT el CERT de Light Eyes.

Avui us presentem LE-CERT, el CERT propi de Light Eyes i DND Agency, dedicat a cooperar amb la xarxa de CSIRTS en l’àmbit europeu per frenar amenaces globals, difondre la informació rellevant i donar eines i material preventiu per ajudar a les organitzacions i institucions a protegir-se.

LE CERT

Podeu seguir les actualitzacions de propòsits, contacte i altra informació referent a LE-CERT a través de la nostra pàgina.

Quines comunitats de CSIRT existeixen?

En l’àmbit estatal existeix el fòrum CSIRT.es, un fòrum amb més de 40 equips de resposta de grans empreses i institucions.

A escala europea, tenim el Task Force CSIRT i Trusted Introducer, que comprèn els equips de resposta dels països Europeus i altres països externs, en el qual estem acreditats. 

A nivell mundial existeix una comunitat global anomenada First.

L’agència europea de ciberseguretat, Enisa, ofereix un inventari d’aquests equips diferenciats per rols i acreditacions on ens podeu trobar.

Joel Araujo Figuera

Joel Araujo Figuera

Chief Information Officer at Light Eyes and CSIRT team lead at LE-CERT

Has rebut un atac o creus que no estàs suficientment protegit? 

Contacta amb nosaltres i subscriu-te al butlletí per rebre informació dels nous atacs i recomanacions.

 

5/5